A hőszigetelés fontos, de melyiket válasszuk?

A Start Plusz vendége Szautner Csaba, a Mapei Kft. kereskedelmi vezetője.
IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: goo.gl/uo2kim
LÁTOGASSON EL OLDALUNKRA: www.atv.hu
FACEBOOK: atv.hu
INSTAGRAM: atv_magyarorszag

Megjegyzés 

 1. Zerkovitz zoltán

  Zerkovitz zoltán

  3 napja

  Az egész épületszigetelési őrület egy nagy mesterséges lufi(a hőszigetelésgyártók jól lobbiztak), a hőszigetelés vastagságának növelése egy adott szint felett értelmetlen(nem lineáris a javulás), nálunk északabbra fekvő jóval fejlettebb építési kultúrával rendelkező országoknál szigorúbb előírásokat vezettünk be az új építésű ingatlanokra miközben a használt lakásállomány állapota a béke feneke alatt van. Mind a mai napig engedélyezik a hagyományos fával való fűtést új ingatlan esetében, de előírják a falazat 0,25 U értékét, ami teljesen indokolatlan, mindeközben az 1,1-1,4 U értékű nyílászárókat mind a mai napig be lehet építeni. Az is megér egy misét, hogy az energiahatékonyság mellett a gazdasági hatékonyságot is illene szem előtt tartani, egy épület üzemeltetési költsége érdekli a vásárlót nem a szigetelés vastagsága!!!! Sokkal több pénzt kellene megújuló energetikába fektetni ahelyett hogy az építőanyag gyártók zsebét tömnék és hajtanák fel az újonnan épülő ingatlanok árát. Ha egy hagyományos tégla falazaton 5cm szigetelés van akkor u érték 0,3-0,5 körül alakul, ha 15cm akkor 0,18-0,2. Ez a 0,2 w/m2k különbség egy 100m2 kockaház esetén éves szinten 1300-1500kwh fűtés többletet jelent, amivel teljes fűtésidényre megspórolható max 10000-20000ft energiahordozótól és fűtésmódtól függően. A filtrációs veszteség minimalizálása, a szigeteletlen idős házak hőszigetelése, az elavult gépészeti eszközök lecserélése a gyorsan megtérülő beruházások, ehelyett feleslegesen drágán építünk kevés új ingatlant és azokra költik el az állami támogatást teljesen feleslegesen.

 2. András Nagy

  András Nagy

  6 napja

  Ha szájert 20 cm es szigetelésbe rakják, akkor nem szökik a meleg! 😀

 3. Steve Morvay

  Steve Morvay

  6 napja

  Nem kell beszarni orbán, ne törölj. Orbanisztánban gyerekcipőben járnak az építőiparban. Nálunk az ember elmegy az üzletbe és mindent megkap. Beüti a qr kódot a kütyün és látja videon a megoldást. Külön csatornák foglalkoznak ilyesmivel. Oda szakértő kell aki kifesti a falat. A magyar ember nemtud önállóan gondolkozni. Aki tud az már régóta tengeren túl van. Amcsi építési vállalatok tervezték és építették kinát. Csuti kinai egyetemet hivott oda, pedig nekünk vannak a legjobb egyetemeink még náluk is. Ami ott volt legjobb azt elüldözte. 😅

 4. Z B

  Z B

  6 napja

  Pl. 40 cm vastag lapokkal szigetelt falra hogy lehet bármit is felfogni? (Mondjuk egy biztonsági kamerát, reflektort vagy bármi mást)? Fél méteres csavarokkal? Netán ragasztással? Mi a megoldás ilyen helyzetben?

  • László Drotár

   László Drotár

   6 napja

   @Z B Igen értelek és igazad is van! De másképp nem lehet megoldani sajnos. Én 15 éve szenvedek az akkori hibás döntések miatt. Nekem azt hiszem 5cm- es szigetelés került a házamra ami akkor jónak tünt, de azóta már tudom, hogy merni kellett volna nagyobbat rakni. Nem én találtam ki, hanem az akkori " szakemberek". A nedvességgel azóta is szenvedünk😒 ha egyszer sort kerítek a felújításra biztos jobban utána fogok járni mibe fektetem a pénzem!

  • Z B

   Z B

   6 napja

   @László Drotár Ok, mondjuk megtervezed (bár az élet áthuzhatja a terveidet...). De hogyan jársz el? Mert ha pl. hagysz egy hézagot a felszerelendő tárgynak, akkor ott hőhíd keletkezik. Ami, ugye, kerülendő.

  • László Drotár

   László Drotár

   6 napja

   Gondolom azt előre kell megtervezni, hogy mi hova fog kerülni. Kb mint a könnyűszerkezetes házaknál a belső kialakításnál.

Következő